Blauwe Papaver

De reis van de Sjamaan

Tweedaagse basisworkshop sjamanisme

Het sjamanisme is een eeuwenoude geneeswijze die in onze hedendaagse wereld weer volop in de belangstelling staat en omarmd wordt. Ook wij kunnen de methoden en technieken uit het sjamanisme gebruiken voor heling en welzijn, en om onze verbinding met de ons omringende natuur en kosmos weer te herstellen.
De sjamanistische reis is een belangrijke techniek in deze methode. Een sjamaan kan bewust in een andere bewustzijnstoestand komen om naar een andere werkelijkheid te reizen. Hij of zij doet dit met de bedoeling kennis, wijsheid, kracht of informatie te vergaren om anderen of zichzelf te helpen. Een sjamaan reist altijd met behulp van zijn spirituele helpers.

In deze workshop leer je binnen een veilige setting de techniek van het sjamanistisch reizen.
Je leert dit volgens de methode van het kernsjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner.

In dit weekeind:
  • wisselen theorie en praktijk elkaar voortdurend af,
  • maak je kennis met de techniek van het sjamanistisch reizen,
  • leer je op een veilige manier om zelfstandig reizen te maken,
  • maak je reizen naar de verschillende werelden (In het sjamanisme kent men drie werelden),
  • reis je naar je krachtdier en naar andere spirituele helpers,
  • maak je reizen om antwoord te krijgen op vragen van jezelf en voor vragen van anderen.

Deze workshop staat geheel op zichzelf. De kosten voor het weekend zijn € 230 (€ 190 voor studenten). Voor cursusdata zie Agenda

Na het volgen van de basisworkshop ‘De reis van de sjamaan’ kun je je ook verder bekwamen in de andere sjamanistische healingtechnieken. Hiervoor bied ik drie verschillende verdiepingsworkshops aan. Dat zijn de workshops ‘Sjamanistische extractie’, ‘Soul Retrieval’ en ‘Dood en sterven, de sjamanistische visie’.
Hiermee ontvang je alle kennis en kunde voor het zelfstandig kunnen geven van een sjamanistische healing.  En ben je geschoold in de methode van het kernsjamanisme zoals ontwikkeld door Michael Harner.