Verhalen over ervaringen met Metamorfose massage

.Een metamorfose massage geeft bijna altijd een heerlijk diepe ontspanning. Vaak voel je je ná een behandeling heel anders dan daarvoor. De resultaten zijn meestal subtiel.
Maar soms is er een heel goed voelbaar/zichtbaar verschil, direct na een metamorfose massage.
Ik ervaar het elke keer weer als een wonder wanneer dat gebeurt. Dat een lichte aanraking zúlke diepe gevolgen kan hebben!!
Verhalen hierover deel ik graag met jullie.

Tijdens de terugkomles van een cursus metamorfose massage ben ik natuurlijk altijd erg benieuwd naar de verhalen van de cursisten. Hebben ze ná de cursus nog mensen behandeld en zo ja, wat zijn hun ervaringen?
Dit zijn altijd boeiende en stimulerende verhalen die ik graag weer doorgeef aan nieuwe cursisten, blijkbaar kan iedere beginnende masseur al zulke geweldige resultaten teweeg brengen!

Verhalen van cursisten

Een cursiste

“Ik gaf een vriendin een metamorfose massage. De eerste keer vindt ze de massage niet zo prettig. De tweede behandeling vindt ze echter heerlijk! Het valt haar op dat ze de rest van die dag zo líef is.
Daarna schrijft ze in de twee daarop volgende maanden tijd het boek, waar ze al die tijd daarvoor maar niet toe kwam, maar wel al heel erg lang van plan was”.
Over drempeltjes heen helpen gesproken!

Deze cursiste hoorde van een andere vriendin, die de metamorfose massage al kende, het volgende ontroerende verhaal.
“Mijn vriendin is de moeder van een zwaar autistisch jongetje. Overdag staat hij geen fysiek contact toe. Op een avond, wanneer ze naar haar slapende kindje staat te kijken, voelt ze dat ze hem graag een metamorfose massage wil (en mág ) geven.
Ze gaat er lekker voor zitten en geeft hem een massage op het enige voetje waar ze op dat moment bij kan. Het andere voetje ligt zó dat ze dat niet masseren kan zonder hem daarvoor wakker te moeten maken.
Wanneer ze voelt dat het goed is, en zich bedenkt hoe jammer het is dat ze het ander voetje niet behandelen kan, gebeurt het volgende.
In z’n slaap draait het jongetje zich om en biedt haar zijn andere voetje aan”.

Een andere cursist volgt de cursus metamorfose massage met een duidelijk sceptische houding tegenover het hele gebeuren. Ik zie hem vol aandacht en rust werken, maar ook dat hij eigenlijk niet kan geloven dat dit weinige, zóveel in werking kan zetten.
Wanneer ik voor de 4de les begint vraag, of de cursisten nog vragen hebben en/of leuke ervaringen hebben opgedaan met de metamorfose massage de afgelopen week, begint hij helemaal te stralen!
Hij vertelt: “Onder mijn handen zie ik een wondertje gebeuren.
Mijn schoonzus gaf aan, graag een keer als “proefkonijn”voor de massage te willen fungeren. Een erg onrustige, drukke vrouw die letterlijk geen seconde stil kan zitten. Tot mijn grote verwondering viel ze na 2 minuten al (bijna) in slaap. De volgende dag belde ze me op om te vertellen dat ze zich in tijden niet zó goed had gevoeld!`
De terugkomles, enkele maanden later was ik natuurlijk erg benieuwd naar het “schoonzusvervolgverhaal”.
“Ik geef haar nog regelmatig massages. Ze is ontzettend veranderd ……..haar man vraagt af en toe min of meer verontrust, ’zeg, moet je niet es wat doen?”

16 december 2009
Van een cursiste kreeg ik het volgende verhaal toegestuurd:
"Deze week kregen mijn vriend en ik familiebezoek: mijn zus, haar man en hun kinderen kwamen langs. Toen ik 's ochtends in bed lag, kreeg ik ineens het sterke gevoel dat ik mijn zus een MM-behandeling moest geven. De verhouding tussen haar en mij is nooit bijzonder goed geweest, en ik moet zeggen dat ik niet had verwacht haar ooit een massage te geven. Ik vertelde het mijn vriend, hij was zeer verbaasd, maar zei dat ik mijn gevoel maar moest volgen. Toen we koffie aan het drinken waren, stelde ik het haar voor en ze reageerde positief. Na een tijdje zijn we naar boven gegaan en heb ik haar een en ander uitgelegd. In het begin praatte ze nog wat, maar dat werd al snel minder. Toen ik met haar eerste hand bezig was, zakte ze weg en bij de tweede was ze in diepe rust. Het overstappen naar de stoel voor de hoofdmassage ging moeizaam en met ondersteuning, en na de hoofdmassage is ze in de luie stoel wederom in slaap gevallen!!!!!!!!!!!! ONGELOOFLIJK!!!!!!!!!!!! Mijn zus, stresskip nummer één.... totaal van de wereld!!! Ze heeft na de massage nog zeker dertig, veertig minuten geslapen. Toen ze naar beneden kwam, heeft ze even vijf minuten aan tafel gezeten, waar wij een spelletje aan het spelen waren. Maar omdat ze nog steeds erg slaperig was, is ze toch maar in de bank gaan liggen. Het duurde nog zeker een uur voor ze weer 'echt' in deze wereld was...... Ik heb nooit kunnen bedenken dat ze zó gemakkelijk  rustig te krijgen was...... Bijzonder was voor mij de ervaring om de MM te geven. Ik kon me werkelijk over 'alles' heen zetten, ik was gewoon heel ontspannen bezig, mijn zus een heel ontspannen uurtje te geven..... Ik vond het écht héél bijzonder!!!"

Huis, tuin & keuken ervaringen (van mijzelf)

Zo maar een woensdagmiddag.
Mijn oudste zoontje, op dat moment een jaar of 7, zit duidelijk niet lekker in z’n vel. Normaal speelt hij lief met zijn broertje, met of zonder vriendjes erbij. Zo niet deze middag. Hij is humeurig, verdrietig en stoort en pest de hele tijd zijn broertje die gezellig met een vriendje aan het spelen is. Wat ik ook probeer, hij blijft klieren en de boel verstieren. Na een tijdje vraag ik hem of ik zijn voetjes zal masseren.
Eigenlijk tot mijn verbazing wil hij dat wel.
Terwijl ik hem een metamorfose massage geef leest hij me gezellig voor uit een boekje, de andere twee spelen rustig door. Na een kwartiertje stapt een héél ander manneke van de bank af.
De rest van de middag word ik omringd door drie lieve, harmonieus samenspelende kindertjes.
Mijn oudste is in dat kwartiertje veranderd van een duiveltje in een engeltje.

Juni 2002

Mijn moeder is – een paar maanden na het overlijden van mijn vader – ziek geworden.
Gordelroos. Niet verwonderlijk natuurlijk dat je weerstand aanzienlijk afneemt in dergelijke tijden vol stress en verdriet.
Op het moment dat ik haar bezoek is ze – na een paar dagen en nachten met pijn -  duidelijk getekend door ziekte en vermoeidheid. Normaal oogt ze jeugdig en vitaal, nu lijkt ze even niet meer op zichzelf. Een verfrommelde, oude versie van mijn moeder.
Voor ik ’s avonds weg ga vraag ik haar; “Mam, zal ik je voeten masseren?”
Zonder dat ze precies weet welke massage ik voor haar in gedachten heb zegt ze volmondig “Ja!”
Omdat ik niet veel tijd meer heb en ook intuïtief deze keus maakte had ik metamorfose massage voor haar in gedachten. ( Voor haar een eerste kennismaking hiermee.)
Na 10 minuten per voet kijk ik haar pas weer echt aan. Ik ben volkomen verbijsterd! Ze is weer helemaal “rechtgetrokken”! Over metamorfose gesproken! Ze voelt  zich ook weer stukken beter.
De volgende ochtend komt mijn schoonzusje even langs, ( ze was er ook op de middag dat ik aankwam) en constateert ook onmiddellijk de zichtbare verbetering die heeft plaatsgevonden.
Gelukkig met blijvend resultaat.

Bij mijzelf.

Ik heb mijn kleine teen gebroken. Moet achterwaarts de trap af, kan nauwelijks lopen en meer van dat soort ongein. Een afspraak met een vriendin om elkaar een metamorfose massage te geven zeg ik niet af. Die kan wat mij betreft gewoon doorgaan. Mijn zielige voet ligt toch al de hele tijd op een stoel, en het te masseren gebied is gewoon bereikbaar.
Na de massage kan ik de rest van de dag véél beter lopen, de pijn is enorm verminderd, ook kan ik weer gewoon de trap af. Ik kan het zelf nauwelijks geloven!

Ervaringen van Patiënten

Een voetreflexzone klant wil na een aantal behandelingen, die hem overigens zeer goed bevallen, wel eens een metamorfose massage proberen.
Hij vindt het heerlijk, en zegt dat het hem enorm goed doet. Merkt op dat de behandeling op lichamelijk én emotioneel gebied doorwerkt.
Hoe metamorfose massage letterlijk ver-strekkend kan doorwerken…..
Na drie behandelingen vertelt hij me hoe intens gelukkig hij is geworden door een brief die hij recentelijk van zijn moeder kreeg. Ze scheef, dat ze hem al lang wilde zeggen dat ze hem goed vindt zoals hij is. Dat ze van hem houdt om wie hij is!
Hij zegt, zijn leven lang al gewacht te hebben op deze woorden van haar. Kennelijk is er nu de ruimte gecreëerd om ze te kunnen ontvangen.
Nu hij zelf begint te ervaren, om te mogen zijn wie hij is, komt deze bevestiging ook `zomaar`op hem af.

Na een behandeling of twee vertelt een patiënte dat ze de afgelopen week zo “heerlijk woedend is geweest”. Het kwam uit mijn tenen, het lijkt om hele oude woede te gaan. Eindelijk durf ik me ook van die kant te laten zien zonder de angst om afgewezen te worden.
Bevrijdend en kracht gevend.

Een ander vertelt enthousiast zó moe geweest te zijn na de behandeling dat ze zomaar midden op de dag, omringd door drie kleine spelende kinderen en een tv die aanstaat, zéker een uur lang heel diep geslapen heeft.
Voor haar een goede reden om deze “tovermethode” snel zelf te willen leren.