Zwanenbloem

Sjamanisme - mijn persoonlijke verhaal

Ik was onbekend met sjamanisme, totdat het míj opzocht!
Begin 2006 had ik een zeer indrukwekkende droom, die me nog dagenlang gelukkig maakte. Kort daarna kreeg ik op ‘stille momenten’ spontaan contact met een (innerlijke) gids en begeleiders. 
Ze gaven mij - met veel humor(!) - wijze lessen en liefdevolle inzichten. Van mensen die hiermee bekend waren hoorde ik dat het sjamanistische beelden en rituelen waren die ik zag. 
Dit maakte mij nieuwsgierig naar het sjamanisme. Wat is het eigenlijk en wat kun je ermee in onze westerse wereld?
Op het Parapsychologisch Instituut vond ik een inspirerende lerares in Joke van Koningshoven. Een sjamaan met een gedegen opleiding en veel ervaring.
Na scholing in het kern-sjamanisme pas ik de sjamanistische healing alweer vele jaren met voldoening en ontroering in mijn praktijk toe. En, zoals de weg van het hart soms kan gaan… sinds 2015 doceer ik het nu ook.

Grappig genoeg bleek ik dus al te reizen - innerlijke beelden ontvangen in antwoord op een vraag - voordat ik wist dat het überhaupt bestond en al eeuwen lang op deze manier beoefend werd! Deze manier van werken en 'zien' voelde voor mij als een warm bad van diepe herkenning, een thuiskomen.
De informatie die ik de afgelopen jaren tijdens mijn 'reizen' ontving, waren (en zijn nog steeds) een belangrijke bijdrage in mijn innerlijke ontwikkeling en persoonlijke groeiproces. Pareltjes van liefde en wijsheid op mijn levenspad.
Daarom was ik ook heel blij toen ik na scholing en heel veel ‘oefenen’ ontdekte dat ik ook voor anderen kan 'reizen'. Dat ik niet alleen voor mijzelf, maar ook voor anderen op zoek naar antwoorden en hulp bij levensvragen kan gaan.
Bij ieder consult ben ik weer diep geraakt en ontroerd door de heldere, zuivere, liefdevolle en wijze antwoorden die ik voor cliënten mocht ontvangen. En die hen - naar eigen zeggen - verder helpen op hun reis door het leven.

In een podcast gemaakt door Jeanine van Weert vertel ik over het Kernsjamanisme, over mijn persoonlijke verhaal en over 'denken met het hart'.