Ervaringen van cursisten

Twee ervaringen van cursisten:

Hallo Karien,

Op 19 september ben ik voor de 2e cursusdag bij je geweest. Ik blijf het heel bijzonder vinden, hoe eenvoudig en tegelijkertijd zo allesomvattend metamorfose massage is.
De volgende dag aan vrienden in Drachten mijn ervaringen verteld en wat mij verbaasde was hoe rustig en vanzelf ik de informatie die ik van jou gehoord had kon vertellen. Ik hoefde niet naar woorden te zoeken, noch werd ik overvallen door gedachten als: wat een wazig gebeuren, hoezo tijdens de zwangerschap enz., ik kan het vast niet goed doorgeven, enz. Het ging als vanzelf. Ook R., mijn vriend vond het prachtig hoe ik daar zat en vertelde zo kreeg ik later van hem te horen. Opvallend was de reactie van de man van mijn vriendin, we konden zo dichtbij elkaar komen, hij bood als vanzelf zijn voet aan om te laten zien waar en hoe. Even later verraste hij mij door met een kopie van het boek geschreven door Gaston Saint Pierre naar beneden te komen. Bleek dat hij dit al lang in huis had en 2 maal gekopieerd had.
Zelfs R. wil het wel leren zodat hij mij ook een MM kan geven. Meestal wuift hij zulke vragen of voorstellen weg met de boodschap doe dat maar met je vriendinnen.
Terugkijkend op de afgelopen week zie ik dat ik meer ruimte inneem, heldere besluiten durf te nemen, meer kan voelen en dit ook durf toe te laten.
Ik dank je heel hartelijk voor de rustige en inspirerende wijze waarop je de MM doorgeeft. Het was goed om bij je te zijn.

Een harte groet van mij, A.


Hallo Karien,
 
In 2007 heb ik bij jou de cursus Metamorfosemassage gevolgd. En tot op heden gebruik ik het met enige regelmaat.
Ik wil je graag vertellen wat er laatst gebeurde:
Op bezoek bij een bekende merkte ik dat ze heel erg druk en gestrest was. Ik heb haar gevraagd of ik haar een metamorfosemassage mocht geven, dat vond ze een goed idee. Ze wist niet precies wat het was, maar ze was benieuwd. Ze werd er veel rustiger van en het deed haar goed.
Een week later zag ik haar weer en ze vertelde dat ze het zelf had toegepast bij haar kinderen (pubers). Haar zoon, die erg depressief is en slecht slaapt, was tijdens de massage in slaap gevallen en had zich duidelijk beter gevoeld.  
Het is wel bijzonder dat iemand het, na slechts een keer zelf ontvangen te hebben, al gaat toepassen en met succes!
 
Groetjes, E.


"Hallo Karien,
 
Ik ben blij. Poeh, vrijdag heeft me veel gedaan. Toen ik tussen de middag op de bank lag voelde ik wel dat er iets groots gebeurde, iets nieuws zich in mij aandiende. Ik kan het niet in woorden vatten, iets van dat ik mag doen wat ik léuk vind. Ruimte, wie ík ben mag ik leven. Een nieuwe energie in mij. Een groot geschenk!
Ik was aan het eind van de dag zo vol, weet niet meer wat je ons toewenste met het kaarsje dat je ons gaf. Maar het staat lekker eigenwijs (eigen-wijs!) op mijn  roze tafel, erg leuk.
 
liefs, M."

"Hoi Karien,

Vanmorgen had ik een ervaring waar ik achteraf stil van was, een "kado": ik liep op de markt, bij een rustige kraam stond een vrouw met erge pijn in haar borst, ik denk nu een lichte hartaanval. De koopman had 112 al gebeld, en zij stond daar maar. Ik heb toen gevraagd of ik haar hand zou vasthouden en dat gedaan tot de politie en ambulance kwamen.

Dit was zo fijn om te doen. Eerder had ik waarschijnlijk gedacht dat ik toch niets kon doen en zou zijn doorgelopen. Ik weet zeker dat ik door de metamorfose massagecursus nu besef dat ik, zonder iets te doen, wel degelijk iets kan doen!
 
Veel groeten, M."

Tot slot nog wat korte kreten die cursisten na afloop van een cursus voor me achterlieten:

Rust, aanraken, ontspanning.
Eenvoud! Twijfel: Kan het wel goed zijn als het zo makkelijk is? Moet ik niet meer doen, harder werken?! Nee, het is heel eenvoudig en niet bezwarend voor je handen.
E.

Wat een fijne cursus, en wat vind ik jou een fijn mens!!
A.

Ik vond het een fijne, ontspannende, leerzame cursus, waarin je nieuwe mensen ontmoet, die elkaar op dit gebied weer mooi dingen aanreiken.
Karien, Bedankt, C.

Ik ben onder de indruk van zoveel eenvoud, met zulke indringende resultaten.
Bedankt voor je rustige en ook heel enthousiaste uitleg!
Dit ga ik veel gebruiken, mijn kindjes zijn er nu al aan verslaafd!
A.