Dromen en Boodschappen

Toen ik 18 jaar was, kreeg ik mijn eerste voorspellende droom. Het was een waarschuwing voor een gebeurtenis die twee dagen later letterlijk plaatsvond. Als ik niet naar deze ‘boodschap’ geluisterd zou hebben, had mijn leven er waarschijnlijk heel anders uit gezien.
Meerdere dromen volgden. Altijd was de boodschap liefdevol, leerzaam of anderszins ondersteunend voor mijn leven. Reden voor mij om veel aandacht aan deze boodschappen te geven.

In 2006 werd ik door een bijzondere, indrukwekkende droom wakker gekust door het sjamanisme. Alleen wist ík toen nog niet dat het over sjamanisme ging. De droom ontroerde me diep. Kort daarna gebeurde het me regelmatig dat ik op ‘stille momenten’ spontaan een innerlijke reis maakte waarin ik gidsen en helpers ontmoette. Zij gaven mij – met veel humor(!) – wijze lessen en liefdevolle, steunende antwoorden en boodschappen op de vragen die in mij leefden. Van mensen die hiermee bekend waren, hoorde ik dat het sjamanistische beelden en rituelen waren die ik zag. Dit maakte mij nieuwsgierig naar het sjamanisme. Hoewel in eerste instantie sceptisch, ben ik op zoek gegaan wat deze werkwijze voor mij zou kunnen betekenen. Na scholing in het kern-sjamanisme pas ik de sjamanistische healing alweer vele jaren met voldoening en ontroering in mijn praktijk toe. En, zoals de weg van het hart somskan gaan… doceer ik het nu ook.

Maar niet alleen tijdens een sjamanistisch consult werk ik met innerlijke beelden en boodschappen. Ook voorafgaand aan, en tijdens de andere behandelmethodes die ik aanbied, krijgen deze consulten ondersteuning van de innerlijke beelden en boodschappen die bij me opkomen, en die voor mijn client bedoeld zijn. De kern van je vraag of klacht wordt vaak meteen geraakt. Deze boodschappen zijn altijd liefdevol, nooit dwingend, met humor, en steunend voor de persoon in kwestie.
In dit proces ben ik slechts boodschapper. Elke keer weer ben ik verbaasd en ontroerd door het mededogen, de kracht, wijsheid en liefde die uit deze beelden en boodschappen blijkt.

Deze ‘boodschappersrol’ wordt steeds belangrijker in mijn leven en werk.