Echinacea

Reacties deelnemers workshop 'De reis van de Sjamaan'

"Ik vond het een fijne en inspirerende workshop! En behalve boeiend, vond ik het ook een heel gezellig weekeind!
Jouw 'nuchtere' en ook humoristische inslag vind ik fijn en werkt voor mij ook aardend en op een bepaalde manier geloofwaardig. Ook fijn dat je voldoende ruimte schept voor eigen inbreng."

"Ik kijk met veel plezier terug op de workshop ‘de reis van de sjamaan’ van het afgelopen weekend waarin we de basistechnieken van het sjamanisme hebben geleerd. Het was fijn en heel leerzaam om de oefeningen te doen en te luisteren naar de bijbehorende theorie. De sfeer in de groep was gelijkgestemd en voelde vanaf het begin vertrouwd (terwijl we elkaar niet kenden). Ook een pluim voor jou als docente: het is je op je lijf geschreven."

"Wat een prachtige dagen. Dankbaar dat ik dit mee mocht maken! Graag doe ik aan de vervolgworkshop mee."

"Dat je workshops lopen is naar mijn mening jóuw verdienste.
Ik heb 19 jaar ervaring in het geven van workshops, meestal meerdere per jaar. Ik weet wat het vraagt om een groep veilig te gidsen in het thema. Op zo een manier dat de deelnemers zich durven laten zien, zich laten leiden door je, zich coöperatief op te stellen en te durven leren.
Dat is er niet vanzelf, daar moet je gedegen voorwaarden voor creëren. Daar komt bij dat je dit steeds hebt te bewaken, tot het allerlaatste moment van samen zijn. Er kan altijd iets onverwachts gebeuren immers…
Jij zorgt hiervoor en maakt dit waar in mijn optiek.
Dat heb ik ervaren op deze workshop. Prachtig hoe je het proces bewaakt, veiligheid biedt, de stof via ervarend leren aanbiedt. De groep stond!"

"Dank je wel voor deze bijzondere workshop.  Het was een heel speciale ervaring om te reizen naar mijn krachtdier en spirituele helpers. Wat een verrijking ook! De antwoorden en inzichten helpen me weer verder in mijn persoonlijke ontwikkeling.
Ik vond het ook wel spannend, maar jij weet de veiligheid en geborgenheid te bieden, waardoor ik mezelf helemaal kon overgeven aan het proces. 
Je brengt deze kennis op een mooie, boeiende manier en geeft heldere uitleg en instructies . Eigenlijk was het weekend te kort!
Ik heb mogen ervaren wat het sjamanisme voor mij kan betekenen en het smaakt naar meer."

 

Nog meer reacties deelnemers workshop 'De reis van de Sjamaan'

"Al zeker 1,5 jaar roept mijn intuïtie mij om wat te gaan doen met het Sjamanisme. Jouw aankondiging van deze workshop kwam voorbij en ik heb hier gehoor aangegeven. Eindelijk..., en wat ben ik blij, dat jij mij hierin hebt kunnen ‘leiden’. Zo liefdevol, zo warm, vanuit het hart en heel AARDS. Aarde en Aarden. Zeer belangrijk voor mij op dit moment en wat had ik dit nodig. Het voelen van het aardse, het voelen van jouw aarde materialen en het kennismaken met de dieren op deze aarde. Wat kunnen zij voor een grote betekenis zijn voor een ieder van ons. Prachtig.
Eigen-wijs is woord wat jou ’staat’. Op een geheel eigen Wijze heb jij mij uitgelegd in woorden en beelden wat Sjamanisme is en kan inhouden voor een ieder die er voor openstaat. Tijdens de theorie hing ik aan jouw lippen, en zag jouw sierlijkheid in het vertellen van jouw wijsheden.
Heel persoonlijk, open en ook door het vertellen van je persoonlijke ervaringen, werd het Sjamanisme voor mij helder, duidelijk en inzichtelijk. Prachtig hoe jij iedereen laat zijn en zijn of haar ervaringen laat hebben tijdens de verschillende reizen. Zonder oordeel. Wat fijn en vol vertrouwen op het proces van een ieder. In de vervolgcursus ben ik er graag weer bij. Dank je wel voor dit prachtige weekend."

"Ik heb de workshop zelf al een keer mogen ervaren en daar ben ik je nog dankbaar voor Karien. Zo mooi hoe jij de dingen helder en vol liefde overbrengt. Ik gun ´t iedereen om op deze manier kennis te maken met het sjamanisme. Er gaat werkelijk een wereld voor je open."

"Wat een verrassing! Tot nu toe zag ik nooit iets wanneer ik moest visualiseren tijdens bijvoorbeeld meditatieoefeningen. Daarom was ik benieuwd of dit weekeind wel iets voor me zou zijn. Maar tot mijn grote verbazing lukte het me dit hele weekeind moeiteloos! De beelden kwamen spontaan en heel helder in me op. Daar ben ik heel erg blij mee."

"Graag wil ik je bedanken voor je nuchtere, realistische en passievolle benadering en uitleg in het weekeind ‘De reis van de sjamaan’. Er is wat nieuws in mij wakker geschud. Ik voel dat ik aan het begin van een nieuwe weg sta. Dank voor je integere, respectvolle en humoristische manier van uitleggen. Je hebt een veilige respectvolle ruimte geschapen voor iedereen. Alleen al door er dit weekend bij te zijn, gebeurde er al heel veel - ook fysiek - bij mij."

Kastanjeknop
 
Echinacea

Reacties deelnemers workshop 'Extractie'

“Het weekeind heeft me meer zelfvertrouwen gegeven. Het heeft me laten voelen dat er nog meer kwaliteiten in me schuilen en dat ik mag vertrouwen dat ‘wat binnenkomt het juiste is’.
Mooi om te ervaren dat zoiets ‘simpels’ zo door kan werken. Mijn hoofd voelt veel ruimer.
En bovendien heb ik nu in mijn eigen leven de nodige stappen gezet om de keuzes te maken die ik innerlijk al lang voelde te moeten doen, maar waar ik nu de kracht en het vertrouwen voor heb gevonden. Dit alles om dichter bij mezelf te blijven. Meer in mijn kracht te gaan staan.”

“De workshop heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Dank je wel hiervoor.
Een belangrijk leerpunt voor me was:  Ik ben me gaan realiseren dat ik in het ‘gewone leven’ bijna altijd ‘open’ sta. De gevoelens en indrukken van alles en iedereen komen altijd bij me binnen. Jij maakte ons ervan bewust dat er een ‘aan/uit knopje’ is voor deze informatiestroom. Dat ik bewust kan kiezen om deze knop tijdens een consult open te zetten, maar in het gewone leven juist niet. Het helpt me te aarden.”