Een Reiki ervaring

Meestal geef ik tegelijk Reiki én Quantum Touch.
Lastig om dan een ‘alleen Reiki’ ervaring te beschrijven.
Maar ik vind dit zo’n mooi verhaal over een behandeling op afstand, dat ik die graag ter inspiratie doorvertel.

Een vriend van de familie, een Noorse man, met wie ik nog slechts een kerstkaarten contact onderhield, had ernstig last van depressies.
Ik stuurde hem een mailtje met de vraag of hij het misschien fijn zou vinden als ik hem een Reiki behandeling op afstand zou geven.
Behalve zeer intelligent, is hij ook heel gesloten. Daarom was ik toch min of meer verbaasd na zijn directe antwoord met: "Baat het niet….”
Vervolgens spraken we een tijd af waarop ik hem Reiki zou sturen.
Eigenlijk zag ik dit ook als een leuk experiment. Voelt iemand die niet in Reiki gelooft wel iets veranderen? En in dit geval ook nog eens met 1000 km aarde en zee ertussen?
Ook dit keer gaf ik Reiki en Quantum Touch samen.
Op de afgesproken tijd probeerde ik te ‘zien’ waar ik energie naar toe moest sturen in zijn lichaam.
Ik voelde heel sterk dat ik mijn handen om zijn hart moest houden, na een tijdje ook op de achterkant van zijn schouders.
Als ‘boodschap’ kreeg ik voor hem door: “Probeer je hart te ontdooien. Er zit veel woede en verdriet vast. Als je zou kunnen huilen, kun je jezelf uit deze bevroren toestand bevrijden”.

Natuurlijk was ik zeer benieuwd naar zijn bevindingen….had hij er überhaupt wel aan gedacht? En zo ja, was hij ondertussen niet in slaap gevallen?
Het antwoord was verrassend, “Ik voelde warmte in mijn borst, onverwacht, want ik zat eigenlijk op een soort hoofdpijn te wachten!”

Voor mij een klein bewijs dat werken op afstand wel degelijk kan, en ook nog iets doet!